Wilgimmo logo Menu
Close

FAQ - Kandidaat huurders

Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen betreffende onze diensten. Indien u geen antwoord op uw vraag vindt, kan u ons steeds contacteren.

Hoe kan ik een kamer huren?

Vul je gegevens zo correct mogelijk in via het contactformulier en een medewerker zal contact met jou opnemen om te gaan kijken naar de kamer van jouw keuze. Nadien kan meteen een contract worden opgesteld.

Is het mogelijk om een optie te nemen?

In principe kunnen wij geen opties geven. We hanteren het principe van ‘First come, first serve’.

Kan ik als niet-student ook een kamer huren?

Neen, je dient ingeschreven te zijn in een volwaardige opleiding en het statuut van ‘student’ te hebben, om in één van onze residenties te kunnen huren.

Hoe lang duurt het contract?

Onze contracten zijn steeds voor 1 jaar, te betalen in 12 huurtermijnen.

Is er een intern reglement?

 In alle residenties is er een intern reglement, die erop gericht is om iedereen een aangename omgeving te kunnen garanderen. Dit reglement dient net als het contract ondertekend te worden.

Wat is een SWO-attest?

Een swo-attest of ‘sociaal-attest’ kan je aanvragen op het social secretariat van de KUL. Hier wordt dan gekeken naar het gezinsinkomen om te bepalen of je hier recht op hebt. Dit geeft je dan weer de mogelijkheid om een standaard-kamer tegen een verlaagd tarief te kunnen huren in onze SWO-residentie’s (Flint en Village A).