Wilgimmo logo Menu
Close

Huurders

U bent huurder in één van onze residenties en zit met een vraag? Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen. 

Niet gevonden wat u zoekt? Dan kan u steeds contact met ons opnemen in onze kantoren.

Wat doe ik bij geluidsoverlast in het gebouw?

Indien je ernstig geluidsoverlast merkt in het gebouw, dien je in eerste instantie zelf de overtreders aan te manen tot stilte. Wanneer dit geen effect heeft, dien je de conciërge te verwittigen, indien deze aanwezig is. Bij herhaaldelijke problemen dien je Wilgimmo te contacteren. Klachten zijn steeds anoniem.

Aan wie stel ik vragen i.v.m. mijn contract?

Daarvoor kan je terecht bij Wilgimmo, op kantoor Leuven.

Wat doe ik wanneer ik iets kapot maak op mijn kamer?

Schade dien je steeds aan te geven. Neem even een foto van de schade en stuur het door naar Wilgimmo. Dit zal opgenomen worden in je dossier. Niet aangegeven schade die opgemerkt wordt bij de uitgaande plaatsbeschrijving zal altijd ten koste van de huurder vallen.

Wat doe ik wanneer iets niet meer werkt?

Indien je een klein technisch probleem hebt (verstopte lavabo, lamp gesprongen,…) dien je de conciërge hiervan te verwittigen. Bij grote technische problemen bel je best even naar ons kantoor.

Ik wil ook volgend jaar mijn kot huren, wat moet ik dan doen?

Je krijg einde februari of begin maart de vraag of je al dan niet wenst te verlengen. Je dient je antwoord aan te geven via het invulformulier op de website. Indien we dit niet op tijd krijgen, zal je kamer verhuurd worden aan iemand anders.

Wat moet ik doen als ik mijn contract niet wil verlengen?

Zoals hierboven aangegeven krijg je eind fabruari/ begin maart de vraag of je wenst te verlengen of niet. Via het invulformulier op de website kan je dan aangeven dat je niet langer wenst te blijven. Hierop antwoorden is voldoende, het contract kan sowieso niet stilzwijgend worden verlengd.

Wat als mijn internet niet werkt?

Controleer eerst jouw aansluiting, kabel, router en/of laptop.  Indien alles lijkt te werken, maar je krijgt geen verbinding, contacteer ons dan eerst om te zien of er geen algemeen probleem is. Indien een interventie ter plaatse nodig zou zijn contacteer ook altijd het bureau in Leuven. Zorg ervoor dat je de volgende zaken kan meegeven aan de medewerkers, om snel tot een doeltreffende oplossing te komen:

- Ben je zeker dat jouw laptop/kabel goed werkt? (probeer desnoods bij een van je buren)

- Heb je traag internet, soms onderbroken internet of helemaal geen internet?

- Hebben je buren hetzelfde probleem?

- Is dit een wederkerend probleem?

Van zodra wij dit weten, proberen we zo snel mogelijk iemand ter plaatse te laten komen.